Κατασκευή κήπων

Η διαμόρφωση ενός κήπου πραγματοποιείται με σωστή μελέτη και σχεδιασμό του χώρου. Η σωστή κατασκευή ενός κήπου δίνει την δυνατότητα: αντοχής του κήπου στο πέρασμα των χρόνων, του εναρμονισμού του κήπου με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής , την εξοικονόμηση από ανακατασκευές σε περίπτωση κακής εκτίμησης.

Μελέτη κήπου Είναι η αρχή όλης της συνέχειας της κατασκευαστικής πορείας ενός κήπου και φυσικά της δημιουργίας και της διατήρησης των πράσινων έργων. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου ενός σπιτιού, μιας επαγγελματικής στέγης, ενός οροφόκηπου(ταράτσας), ενός πάρκου κ.α. , προϋποθέτει μία σωστή μελέτη του χώρου, του κλίματος της περιοχής, των φυτικών ειδών της περιοχής , του εδάφους , της ποιότητας του νερού και των ιδιαίτερων απαιτήσεων του μικροκλίματος. Φυσικά βασικός παράγοντας για να ξεκινήσει η μελέτη ενός κήπου είναι η καταγραφή των αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού, που θα χρησιμοποιήσει τον χώρο τον οποίο θα διαμορφώσουμε. Μόλις λοιπόν τελειώσει η καταγραφή των παραγόντων που επηρεάζουν τον χώρο μας, ξεκινάμε και τον σχεδιασμό του κήπου μας. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στην χρησιμοποίηση των δομικών υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή μας, για να αναδείξουν τον χώρο μας και το πράσινο, όπως πέτρες ,χαλίκια, βότσαλα κ.α. Τέλος, μεγάλο ρόλο στη μελέτη μας παίζει και το γεγονός του «αν μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτι». Για παράδειγμα, δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί εγκατάσταση χλοοτάπητα(γκαζόν) χωρίς την δυνατότητα εγκατάστασης στον χώρο αυτόματου ποτίσματος.
Σχεδιασμός κήπου Ο σχεδιασμός του κήπου πραγματοποιείται με σεβασμό στις βασικές αρχές της αρχιτεκτονικής τοπίου. Κάποιες από τις βασικές αρχές σχεδιασμού είναι: η απλότητα, η συμμετρία, η αρμονία, η έμφαση, η σωστή κλίμακα. Φυσικά υπάρχουν και υποκειμενικοί παράγοντες που επηρεάζουν την σχεδίαση μας, καθώς ο κάθε σχεδιαστής-μελετητής θα προσθέσει προσωπικά στοιχεία που πηγάζουν και από τις προσωπικές του εμπειρίες και απαιτήσεις. Όλα αυτά φυσικά, θα προσαρμοστούν στις ανάγκες των χρηστών του κήπου, καθώς και στην οικονομική δυνατότητα που υπάρχει για μελλοντική συντήρηση του κήπου .
 

Αναλαμβάνουμε την κατασκευή: μικρών ή μεγαλύτερων ιδιωτικών κήπων, κήπων εταιριών, οροφόκηπων, πάρκων, δημόσιων χώρων και βεραντών.