Αυτόματο Πότισμα

Επίσης μία άλλη κύρια δραστηριότητα μας, είναι η εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων άρδευσης. Είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του κατασκευαστικού μέρους του κήπου, το οποίο όμως σε βάθος χρόνου προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση, μείωση της κατανάλωσης του νερού , σωστή κάλυψη των υδάτινων απαιτήσεων των φυτών μας.

Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν σωστή μελέτη κι εγκατάσταση των αρδευτικών δικτύων. Το κόστος εγκατάστασης ενός αρδευτικού δικτύου που ποτίζεται αυτόματα, είναι πολύ μικρό αναλογικά με τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει. Ένα βασικό πλεονέκτημα είναι η διευκόλυνση του κατόχου, καθώς τα φυτά μας ποτίζονται την σωστή ώρα, αυτόματα και φυσικά χωρίς την καθημερινή σπατάλη του ήδη πολύτιμου χρόνου μας. Το βασικότερο πλεονέκτημα όμως που μας προσφέρουν τα συστήματα αυτόματου ποτίσματος, είναι η μείωση της κατανάλωσης νερού και κατ’ επέκταση η μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.

Επιπροσθέτως, θα αναφέραμε ότι η μείωση της κατανάλωσης νερού έχει και μία σημαντική παράμετρο στο γεγονός ότι προστατεύουμε το περιβάλλον, καθώς και διατηρούμε τα φυτικά είδη του κήπου μας, ενώ παράλληλα συνεισφέρουμε στην διατήρηση των αποθεμάτων νερού απ ΄ την αλόγιστη χρήση ύδατος, ειδικά αν στον κήπο μας υπάρχει έκταση γκαζόν. Μάλιστα, για να γίνει σαφές ότι προαναφέραμε, αρκεί να τονίσουμε πως ένα φυτό όταν το ποτίζουμε με το λάστιχο χρειάζεται 5 έως 8 φορές περισσότερο νερό για να δεσμεύσει την ποσότητα νερού που χρειάζεται απ’ ότι αν ποτιζόταν με στάγδην άρδευση.

Όλα αυτά φυσικά προϋποθέτουν γνώση, σωστή μελέτη και σωστή εγκατάσταση. Επίσης, σημαντική παράμετρος στην επιτυχία εγκατάστασης και αντοχής στο χρόνο ενός αυτόματου συστήματος άρδευσης, είναι η σωστή επιλογή των υλικών. Έτσι εμείς επιλέγουμε υλικά μόνο από παγκόσμια αναγνωρισμένες εταιρίες για τα αυτόματα δίκτυα μας. Μερικές από αυτές τις είναι : η “RAIN-BIRD” , η “HYNTER” , η “ TORO” , η “ΟRDIT” , η “GARDENA” , η “IRRITROL” κ.ά. Τέλος, θα λέγαμε ότι με την είσοδο του αυτόματου ποτίσματος στην κηπουρική , άλλαξαν τα δεδομένα και ο κήπος έγινε μια απολαυστική ενασχόληση για όλους μας , είτε είμαστε επαγγελματίες είτε όχι.