Χριστουγεννιάτικος στολισμός

Χριστουγεννιάτικος στολισμός εξωτερικού χώρου

Έφτασε η εποχή του χρόνου που ενόψει Χριστουγέννων στολίζουμε το χώρο μας. Όπως επιμελούμαστε το σπίτι μας είναι ωραίο να φροντίζουμε και τον εξωτερικό του χώρο. Κήπος, βεράντα, αυλή ή μπαλκόνι υπάρχει για κάθε χώρο ο κατάλληλος στολισμός. Η αισθητική των εορταστικών στολισμών θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να καταφέρει να έχει ισορροπημένο εορταστικό ύφος και να μην δείχνει παραφορτωμένο το αποτέλεσμα. Ακολουθήστε τα παραδείγματά μας και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας πριν μπουν στο σπίτι.

Λαμπάκια, γιρλάντες, κεριά, κουκουνάρια, στεφάνια, κορδέλες, καλάθια, μπάλες, κηροπήγια, υφάσματα, φαναράκια, έλατα κλπ. είναι μερικά από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για να συνθέσουμε έναν εντυπωσιακό εορταστικό στολισμό.

Η είσοδος της κατοικίας μας είναι ωραίο να διακοσμείται εορταστικά προιδεάζοντας για τη ζεστή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του σπιτιού. Κρεμώντας ένα εορταστικό στεφάνι στην εξωτερική πόρτα και τοποθετώντας φαναράκια με κεριά ή μπάλες κατά μήκος του διαδρόμου ή της σκάλας στολίζουμε την είσοδό μας.

 

Η παραδοσιακή πράσινη γιρλάντα προτείνεται να τοποθετείται περιμετρικά στην κάσα της πόρτας δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον πλαίσιο εισόδου. Κόκκινες, σατέν εορταστικές κορδέλες που δημιουργούν φιόγκους προσδίδουν επίσης δυναμική στο στολισμό μας. Μία ακόμα λεπτομέρεια αποτελούν τα κεριά, λευκά ή κόκκινα, τοποθετημένα σε καλαθάκια ή κηροπήγια.

 

Το εξωτερικό καθιστικό μας είναι επίσης ένας χώρος που πρέπει να επιμεληθούμε ώστε να αποτελεί γωνιά με το κατάλληλο εορταστικό και φιλόξενο ύφος.

 

Επιμεληθείτε και το χώρο της βεράντας σας με συνθέσεις από χαρούμενα διακοσμητικά, λευκά λαμπάκια, κεριά, φαναράκια και γιρλάντες.

 

Κόψτε και δημιουργείστε ένα μάτσο από κωνοφόρα είδη που θα στολίσετε με κόκκινη κορδέλα και θα κρεμάσετε ανάποδα.

 

Χρησιμοποιείστε κουκουνάρια στο στολισμό σας. Στο φυσικό τους χρώμα είτε βαμμένα χρυσά ή λευκά αποτελούν υλικό που ταιριαζεί με το εορταστικό ύφος.

 

Στολίστε τους κορμούς των δέντρων σας με λευκά λαμπάκια. Το αποτέλεσμα φαντάζει παραμυθένιο!

 

Καλές γιορτές!